فرهنگ بخشش در هشترود؛ محکوم به قصاص از اعدام نجات یافت
به مناسبت ایام فاطمیه، یک زندانی محکوم به قصاص نفس در شهرستان هشترود با گذشت اولیای دم از اعدام نجات یافت.
به گزارش خبرنگار عصرهشترود، حجتالاسلام حسن زحمتدوست، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان هشترود امروز در گفتوگو با خبرنگاران، از نجات جان فردی به نام محمد فتحی، اهل روستای «قرهدیود» بخش نظرکهریزی هشترود، در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) خبر داد.
وی افزود: این فرد که پس از پنج سال به دلیل قتل به قصاص نفس محکوم شده بود، امروز با گذشت اولیای دم از اعدام نجات یافت.
دادستان هشترود تصریح کرد: اشاعه فرهنگ گذشت میتواند الگویی شایسته برای دیگران باشد و همگان باید در احیای این سنت حسنه نقش مؤثر و سازندهای ایفا کنند.
زحمتدوست با قدردانی از اقدام ارزشمند خانواده مقتول بیان داشت: فرهنگ گذشت و عفو در جامعه ما به شدت نیازمند گسترش است. اینگونه اقدامات میتواند موجب نهادینه شدن فرهنگ عفو و گذشت به عنوان یک سنت حسنه و انسانی در جامعه شود.
دادستان هشترود همچنین از مردم بهویژه شهروندان شهرستان هشترود، رسانههای محلی و عموم مردم ایران اسلامی که با حمایتهای خود و انعکاس درخواست کمک مادر این زندانی در رسانهها، زمینهساز این اقدام بزرگ شدهاند، تشکر و قدردانی کرد.
وی خاطرنشان کرد: این حرکت انسانی در آستانه ایام فاطمیه که به برکت بخشش و مهربانی اهل بیت عصمت و طهارت (علیهمالسلام) انجام شد، نه تنها موجب نجات جان یک انسان شد، بلکه پیام مهمی از فرهنگ عفو و گذشت را در جامعه ما تقویت کرد.
حجتالاسلام زحمتدوست در ادامه اذعان داشت: این اقدام بزرگ که در ماه فاطمیه و در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) رخ داد، نمایانگر عمق ایمان و اخلاقمداری مردم شهرستان هشترود است. این حادثه نشان داد که در سختترین شرایط نیز میتوان با تمسک به آموزههای دین اسلام و فرهنگ اهل بیت (علیهمالسلام) راهی به سوی صلح و آرامش یافت.
وی همچنین یادآور شد: در دنیای امروز که متاسفانه بسیاری از انسانها به خاطر اختلافات کوچک یا مشکلات به قضایا نگاه منفی و خشونتآمیز دارند، اقدام اولیای دم در این پرونده به عنوان نمادی از ایثار، گذشت و محبت در دلها و ذهنهای مردم باقی خواهد ماند. این تصمیم نه تنها جان یک فرد را نجات داد بلکه نشان داد که میتوان در مقابل بدیها و خشونتها، از قدرت بخشش و نیکی استفاده کرد.
دادستان هشترود ضمن اشاره به اهمیت آموزش و ترویج این فرهنگ در جامعه تأکید کرد: مسؤولان باید بیش از پیش در راستای ترویج این مفاهیم در مدارس، دانشگاهها و محافل عمومی تلاش کنند. در این صورت است که جامعهای با روحیه عفو، گذشت و مهربانی شکل خواهد گرفت و شاهد کاهش درگیریها و اختلافات خواهیم بود.
وی در پایان متذکر شد: امیدواریم این اقدام نیکو باعث تقویت باورهای دینی و اخلاقی در جامعه ما شود و این سنت حسنه به الگویی برای دیگران تبدیل گردد تا با هر نوع خشونت، کینهتوزی و انتقام مقابله کنیم و در مسیر صلح و دوستی گام برداریم.
گزارش از رقیه فرج زاده
https://e-rasaneh.ir/Certificate/87716