آلودگی هستهای ارس صحت ندارد
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجانشرقی گفت: در مورد ارس دو مسئله آلودگی پرتوی و آلودگی فیزیکی و شیمیایی مطرح بود که در هر دو حوزه وارد شدیم و طبق تحقیقات هیچ آلودگی هستهای وجود ندارد.
به گزارش عصرهشترود، محمد بیگ، مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجانشرقی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: با پیگیری که سال گذشته انجام شد کمیته پدافند غیرعامل شهرداری تبریز راه اندازی شد و امیدواریم در راستای ارتقای امنیت پدافند غیرعامل شهرداری تبریز، اقدامات خوبی انجام شود.
وی در خصوص بارورسازی ابرها و استفاده از لیزر گفت: صاحبان این علم در دانشگاه تبریز حضور دارند که بر همین اساس کمیته بارورسازی ابرها ایجاد شد اما این کمیته تنها برای بارورسازی ابرها نبود بلکه برای جلوگیری از بروز سیل در یک منطقه یا برای هدایت سیل به مناطق خالی از این تکنولوژی استفاده میشود.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجانشرقی در خصوص کارخانه کلرپارس و خطرات آن توضیح داد:. کلرپارس به دلیل جانمایی اشتباه در بین بستان آباد و تبریز قرار گرفته و به دلیل قرارگیری در ارتفاعات اگر حادثهای رخ دهد و باد به سمت بستان آباد باشد اهالی این شهر و اگر باید به سمت تبریز باشد اهالی تبریز دچار آسیب جدی خواهند شد.
وی ادامه داد: متاسفانه بر اثر بیتوجهی توسعه به سمت کلرپارس رخ داده است و اگر اتفاقی رخ دهد شعاع خطر آن به مراتب بیشتر از حادثه در پتروشیمی و پالایشگاه خواهد بود.
بیگ با اشاره به نظارت شبانه روزی و هزینه میلیاردی برای کلرپارس در چند سال اخیر عنوان کرد: سیستمهای قدیمی این مجموعه در حوزه سایبری بروزرسانی و حفاظت فیزیکی آن برقرار شده است و در حوزه زیستی نیز دستگاه آر او خریداری شده و در روزهای آینده به بهره برداری میرسد که این دستگاه موجب میشود تا پساب خارج شده به طبیعت منتشر نشود در حالی که پیش از آن وارد میشد و تهدیدی برای امنیت منطقه و آبهای زیرزمینی بود.
وی در خصوص موضوع آلودگی رود ارس نیز توضیح داد: به علت دو سال کرونا پیگیریهای نظارتی بر رود ارس راکد شد و برخی مشکلاتی وجود داشت؛ مثلا موضوع آلودگی ارس را در خود استانداری سه مجموعه مختلف پیگیر بود که گاهی از اقدامات یکدیگر آگاه نبودند اما پدافند غیرعامل وارد عمل شد و چندین جلسه برگزار شد که ۲۵ تفاهنامه میان ایران و ارمنستان امضا شد.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری آذربایجانشرقی ادامه داد: در مورد ارس دو مسئله آلودگی پرتوی و آلودگی فیزیکی و شیمیایی مطرح بود که در هر دو حوزه وارد شدیم و طبق تحقیقات هیچ آلودگی هستهای وجود ندارد.
وی یادآور شد: اما درباره آلودگی زیستی بعضا سهوا و بعضا عمدا پساب معدنی از بالادست ارس توسط برخی معادن به رودخانه تخلیه میشد که جلوی این مسئله گرفته شد.
گزارش از رقیه فرج زاده
https://e-rasaneh.ir/Certificate/87716